• darkblurbg
    Print u al duurzaam?

INS-Business Center heeft dit jaar als goed doel de samenwerking gezocht met de Stichting work with nature. Zij zetten zich in voor het regenwoud in Costa Rica en doen dit geheel op vrijwillige basis. Vandaar dat giften erg belangrijk zijn. INS heeft daarom besloten om bij de verkoop van iedere duurzame Epson A3 multifunctional 10m2 regenwoud te adopteren. Door te kiezen voor de printers van Epson maak je het printen al duurzaam, en nu draag je dus ook bij in het beschermen van een stuk regenwoud.

Beschermen van het regenwoud

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door land met regenwoud aan te kopen. Het land dat wij aankopen plaatsen we direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Maar wij gaan nog een stapje verder: samen met Oscar, onze Costa Ricaanse ranger, zorgen we voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. Op onze trapcambeelden hebben we zelfs bewijs dat er diverse zoogdieren teruggekeerd zijn naar het gebied! Onze volgende mijlpaal is 400 hectare regenwoud beschermen, dan kunnen de luiaard en verschillende apen weer leven in het gebied.

Lokale bevolking

De betrokkenheid van de lokale bevolking is essentieel voor het succes van onze stichting. En het werk dat de stichting doet helpt op haar beurt weer de lokale bevolking. Door de natuur te beschermen creëren we werkgelegenheid en een gezondere leefomgeving. Op dit moment heeft Work with Nature twee lokale werknemers in dienst. De twee lokale werknemers Oscar en Maria zijn zeer gelukkig met het werk dat wij ze bieden. Het alternatief is namelijk zwaar en ongezond werk in de bananenteelt. Oscar is inmiddels de vaste gids die met de studenten het reservaat in gaat. De moeder van Oscar heeft ons uit haar hart bedankt voor de baan die we haar zoon aanbieden, waardoor ze weer vertrouwen heeft in de toekomst voor haar zoon. Maria is onze lokale kok die voor alle studenten een heerlijke maaltijd bereid. Ze combineert lokale gerechten met westerse smaken, echt genieten! De buren houden sinds ze van onze plannen weten de jagers buiten het gebied. Bijna alle buren zijn tijdens ons laatste bezoek bij ons op visite geweest om ons te bedanken voor onze inzet om hun leefomgeving en rijke natuur te behouden. Stuk voor stuk hebben ze toegezegd hun grond niet aan grote bedrijven te verkopen, maar het vast te houden voor de stichting. Wij kunnen uiteraard niet wachten om met ze samen te werken en het voor toekomstige generaties te beschermen!

Onderzoek

Tropische bossen beschermen is niet genoeg; bewustwording omtrent het belang en de schoonheid van deze bossen kan mensen inspireren om hun dagelijks leven beter in te vullen en een bijdrage te leveren in mondiale belangen. Het projectgebied is een plek waar we gasten kunnen ontvangen die willen bijdragen en kunnen leren door activiteiten als vrijwilligerswerk, onderzoeksstages en Spaanse cursussen.

Herbebossing

Op veel plekken in het regenwoud is in het verleden hout gekapt. Helaas ook op delen van het land dat wij beschermen. Door de juiste bomen opnieuw aan te planten, helpen we de natuur een handje en groeit het regenwoud sneller terug. Zo verbinden we losse stukken woud, waardoor dieren makkelijker kunnen bewegen en op hun beurt zorgen voor de verspreiding van zaden en planten. Belangrijk om de oorspronkelijke boom- en diersoorten weer te laten floreren!

Maandaanbieding A

Epson WF-Pro C878RD3TWFC A3 kleurenmultifunctional 25PPM € 49,75 huur per maand.

Maandaanbieding B

Epson WF-Enterprise C20600 A3 kleurenmultifunctional 60PPM € 75,00 huur per maand.

Maandaanbieding C

Epson WF-Enterprise C20750 A3 kleurenmultifunctional 75PPM € 98,50 huur per maand.

Maandaanbieding D

Epson WF-C5790DWF A4 kleurenmultifunctional 24ppm €8,95 huur per maand.